VISIT RUISSALO /
RUISSALON YRITTÄJÄT

Ruissalo

Ensikosketus saaristoon

Testing Testing
Testing testing

Kalevala Awakening herättää eloon Suomen kansalliseepos Kalevalasta tuttuja hahmoja, myyttejä ja itse pahuuden. Tapahtumat sijoittuvat dystooppiseen todellisuuteen, jossa maailma on muuttunut juuri sellaiseksi, kuin olemme pelänneet. Kalevalan tarinat eivät ole koskaan tuntuneet yhtä tosilta!

Kalevala Awakening on paikkasidonnainen mobiilikierros, jonka pystyt kokemaan Ruissalon saaren rehevän metsän siimeksessä. Elämyksen immersiivinen äänimaailma, Kalevala-henkinen jännityskerronta, pimeä metsä ja oma mielikuvituksesi yhdistyvät hyytäväksi ja hermoja koettelevaksi elämystrilleriksi. Moniulotteinen ääni liikkuu ympärilläsi, maalaten jännitystarinat elävinä mieleesi ja vieden sinut tapahtumien keskiöön.

Lähde synkkään syksyiseen tai talviseen metsään kuuntelemaan oman mobiililaitteesi kautta aivan uudenlaista audioelämystä.

HUOM:

  • Sopii alkaen 16-vuotiaille, sisältää väkivaltaa, itsetuhoisuutta.
  • Reitillä ei ole valaistusta. Ota mukaan taskulamppu, jos olet menossa pimeään aikaan.
  • Reitin kallioinen osuus voi olla sateella tai talvikelillä liukas, joten varaudu reiluilla jalkineilla, tarvittaessa liukuesteillä.
  • Parhaiten kierros soveltuu koettavaksi hämärään ja pimeään aikaan. Voit tiputtaa pelkokerrointa kiertämällä kierroksen päiväsaikaan.
  • Varaa kierrokselle omat kuulokkeet. Hyytävimmän kokemuksen saat käyttämällä vastamelukuulokkeita.

Tarina

Kalevala Awakening aloittaa uuden, fantasiakävelykuunnelmasarjan.

Dystooppiseen tulevaisuuteen sijoittuva jännitysseikkailu vie kuuntelijan synkkään suomalaiseen metsään, missä Kalevalan eeppiset hahmot heräävät henkiin. Tarinan päähenkilö – poikansa kaaoksen keskelle kadottanut nainen – kamppailee lohduttomalta tuntuvassa tilanteessa oman uskonsa kanssa. Matka läpi synkän metsän, lapsensa jälleennäkemisen toivossa, koettelee naisen rohkeutta hänen kohdatessaan pahuutta, mystisiä hahmoja ja magiaa.

Kuinka liikkeelle?

Kierrosta varten tarvitset älypuhelimen tai muun mobiililaitteen sekä kuulokkeet. Lataa Salmi AR -sovellus puhelimesi sovelluskaupasta ja kirjoita hakukenttään Ruissalo Kalevala Awakening, ks. tarvittaessa erillinen liite Kalevala Awakening info Ruissalo.

Varaa säänmukainen ulkovarustus sekä reilut jalkineet. Löydät reitin alun Föli-bussilla Turun keskustasta tullessa Hietalantien pysäkin kohdalta. Camping-alueelta tai kylpylän suunnasta tullessa kävele reitin alkupisteeseen runsaat 600 metriä Ruissalon puistotien lähellä kulkevaa kevyen liikenteen väylää Turun keskustan suuntaan. Paina aloita kierros -nappia. Reitti on merkitty sovelluksen karttapohjalla, jolla näet oman sijaintisi sinisenä pisteenä. Reitti seurailee alussa keskustan suuntaan menevää kevyen liikenteen väylää, kunnes kääntyy vasemmalle Ruissalon puistotien varressa olevan Birkkan bussipysäkin lähellä. Jatka pientä tietä, kunnes näet puisen kyltin, jossa teksti luontopolku. Käänny sen kohdalta vasemmalle metsäpolulle, joka on merkitty puupaaluin, joissa on tammenterhon kuva.

Reitin varrella on osittain päällystämätöntä kevyen liikenteen väylää, osittain luontopolkua, jossa on myös kiviportaita kalliolle nouseva osuus. Reitti ei ole valaistu.

Yleistiedot

Kieli: suomi

Kesto: n. 45 min.

Vaativuus: Reitti on pääosin helppo, mutta luontopolkuosuudella on yksi nousu kiviportaita pitkin kalliolle sekä joitakin kivien tai juurien reunustamia kohtia.

Saatavilla: 24/7

Kierroksen lähtöpaikka: Ruissalon puistotien reunalla kulkevalta kevyen liikenteen väylältä kohdasta, jossa on Hietalantien bussipysäkki (n. 600 m ennen kylpylää Turun keskustasta tultaessa).

Ikäsuositus: Yli 16-vuotiaille (sisältää väkivaltaa ja itsetuhoisuutta).

Hinta: maksuton

 

Ota yhteyttä
    Yhteistyössä